江苏省兴化市顾庄学区三校2016-2017学年七年级上学期第一次月考英语试题

三校2016~2017学年度第一学期第一次月考
七 年 级 英 语 试 题
(考试时间:120分钟,满分:150分)         成绩          
第一部分 选择题(共80分)
一、听力A. 		B. 		C. 
(   ) 2. What does the boy like?
A.   	B. 		C. 
(   ) 3. What is Li Ming’s favourite sport?
A.   	B. 		C. 
(   ) 4. Where is Daniel now?
A. 		B. 		C. 
(   ) 5. What does the boy want to do with the girl?
A. To do sports. 			B. To watch TV.  			C. To shop.
(   ) 6. What does Lisa often do at the weekend?
A. She plays football.  		B. She plays games. 		C. She plays basketball.
(   ) 7. What does the girl like?
A. She likes table tennis. 		B. She likes dancing.		C. She likes drawing.
(   ) 8. How old is the boy?
A. He is 13.  				B. He is 14.  				C. He is 15.
(   ) 9. What does the boy often do in his free time?
A. He watches TV.  		B. He studies. 			C. He plays basketball.
(   ) 10. Where is the man from?
A. Nanjing.  				B. Beijing. 				C. Shanghai.
Ⅱ.听对话和短文回答问题,录音读两遍。(10分)
听第一段对话,完成第11-12小题。
(   ) 11. What does the girl enjoy?
A. Swimming.  			B. Volleyball.   			C. Table tennis.
(   ) 12. When does Simon play volleyball?
A. Every day after school.   	B. In the morning.   		C. At the weekend.
听第二段对话,完成第13-15小题。
Bill White		Who	Bill is a    13    player in our school team.		Class	Bill is in Class    14   .		Where	Bill is listening to music in the    15    now.		(   ) 13. A. football   				B. piano  				C. tennis
(   ) 14. A. 18  					B. 8 					C. 9
(   ) 15. A. library 				B. classroom				C. club
听下面一篇短文,完成第16-20小题。
(   ) 16. How old is Jim?
A. He is 11.    			B. He is 12.   			C. He is 13.
(   ) 17. How many times does Jim play basketball a week?
A. Three times.    		B. Four times.   			C. Five times.
(   ) 18. What does Jim look like?
A. He is short.  			B. He is strong.			C. He is tall.
(   ) 19. What does Jim often do when he is free?
A. He reads.  				B. He listens to music.		C. He plays table tennis.
(   ) 20. What is Jim’s dream?
A. To write a book.  		B. To be a football player.  	C. To be a great basketball star.
二、选择填空  从下列每题所给的选项中选出一个最佳答案。(分)
(    ).That’s____ football. I like playing_____ football very much.
     A. a , the      		B. a,  /       		C. a., a      			D. the,  /.
(    )22. Which sound is different from the other(与其它不同)?
A. cake; face		B. go; home			C. bike; kite			D. me; egg
(    )23. ——        today,Jill?It’s 10 September.
A.What time is itB.What’s the dateC.What’s the timeD.When is it
(    ). Many parents come to visit our school ______ the School Open Day.
         	  A. at    			B. in     				C. on     				D. to
(    )25. ——Is that boy ______ red your brother?		——No, he is my friend.
      	  A. at      			B. in     				C. on      				D. with
(    )26. ——Where is your music classroom? 	——It’s _____ the third floor.
         	  A. in    			B. on    				C. at     				D. for
(    )27. ——Where _______he_______?         ——Dafeng.
     	  A. do; from			B. does; from			C. is; from			D. do; come from
(    )28.She likes _______. She is a good ________.
     	  A. swim; swimming     					B. swimming; swimmer
	  C. swimmer; swimming  					D. to swim; swim
(    )29.He enjoys_____ the radio.
   	  A. to listen    		B. to listen to    		C. listening    		D. listening to
(    )30.Daniel is a ___________ football player. He plays football ___________.
	 A. good; good		B. well; well			C. good; well			D. well; good
(    )31. The boy has poor eyesight(视力). He_____________ a pair of glasses.
A. with			B. has			C. wears				D. in  
(    )32. —Can you help me _________ this cat? I go to my grandparents’ home this afternoon. —OK.
	 A. look at		B. look after		C. look like			D. look for
(    )33. —Are you in ___________? —Yes, I am. 
	 A. Class 4, Grade 7	B. Grade 7, Class 4	 C. class 4, grade 7	  D. grade 7, class 4
(    )34.  Millie is very tall and sits ___________ me. So I can’t see the blackboard. 
	 A. behind		B. in front of 		 C. beside			D. under
(    )35. —Can you give me ___________ apples? —I am sorry. I don’t have ___________.
	 A. some; some 	B. any; any		 C. some; any			D. any; some
(    )36. -________ Mary happy today?  -No. She ________ look happy this morning.
   A. Is, isn’t       B. Is, doesn’t      C. Are, doesn’t        D. Does, doesn’t
(    )37. ________ lunchtime, I often chat ________ my friends in the playground. 
	 A. At, for            B. For, with          C. At, with            	 D. For, at  
(    )38. You go to bed and you can say “___________” to your parents.
	 A. Good morning	 B. Good afternoon  C. Good evening		 D. Good night
(    )39. Let’s ______ volleyball together, OK?
      	 A. to play     			B. play     	  C. playing     		 D. will
(    )40. ——_________the building over there?     ——It’s the school hall.
     	 A. Who’s       B. Where’s   		  C. What’s  		     D. How’s
三、完形填空  阅读短文,从每题所给选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(10分) 
Jack and Sally are brother and sister. They are   1   . They study in No.21 Middle Sc hool now. They like to swim and   2   a bike. They like to fly kites, too. They often run    3    the kite near the river. The kites are very high. They look very    4   , but their favourite games are     5   . Jack likes  to play chess and Sally likes to play basketball. Jack likes to jump    6   . He thinks it’s easy. But Sally    7    it’s very hard. Sally likes to make something,    8    Jack doesn’t. Sally can sing very    9    and Jack can skate (溜冰) very well. Sally wants to   10   . Jack ca n help her.
(   )1. A. sisters     		B. teachers     	C. twins (双胞胎)   D. parents
(   )42. A. play       	B. ride        	C. throw(扔)       D run
(   )43. A. with       	B. to          	C. of             	D. go
(   )44. A. hungry    		B. sad         	C. happy          	D. happily
(   )45. A. the same   		B different     	C. difference       	D. well
(   )46. A. high      		B. tall         	C. easy           	D. right
(   )47. A. plays      		B. thinks       	C. sings           	D. flies
(   )48. A. and       		B. so         	C. or             	D. but
(   )49. A. good     		B. hard         	C. well            	D. nice 
(   )50. A. skate     		B. go          	C. come          	D. Leave
四、阅读理解  阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。(30分)
(A)
My name is Zhang Hua. I am from Nanjing, China. I am twelve. I am in Grade 7. I have short hair and big eyes. I am talland slim. I play too many computer games, so I wear glasses. I like listening to music very much.
     My name is Mary. I am thirteen years old. I was born in America but I live in Tianjin now. I am in Grade 8. I am short and strong. I like sports very much. I like football. I play it for half an hour after school every day. I want to be a football player.
(    )51. What grade is Zhang Hua in?
         A. In Grade 6. 			B. In Grade 7.			C. In Grade 8.		D. In Grade 9.
(    )52. What does Zhang Hua like doing?
         A. Playing football.	B. Playing volleyball.	C. Listening to music.	D. Reading.
(    )53. How old is Mary?
         A. 11.   		 	 	B. 12.				C. 13. 			D. 14.
(    )54. How long does Mary play football every day?
         A. For half an hour.		B. For an hour.		C. For two hours. 	D. For three hours.
(    )55. Where is Mary from?
         A. China.				B. America.			C. England.		D. Japan.
(B)
My name is Jack. I am a pupil of Grade One. I’m in No.1 Middle School . On weekdays I get up at six o’clock. I have breakfast at seven and then I go to school by bike. We begin our class at eight o’clock in the morning. We have four classes in the morning and three in the afternoon.
At noon, I have lunch at home. Classes are over at four fifteen in the afternoon. After class, we often play football in the afternoon. I go home at about five.I have supper at about six thirty 
in the evening. I do my homework at seven thirty. At weekends, I watch TV. I often go to bed at ten. I’m very happy .
(	)56. Jack is a pupil in __________ Middle School.        A. No.5				B. No.1				C. No.4         D. No.2
(	)57. Jack gets up at __________ in the morning.        A. five				B. six				C. seven         D. eight
(	)58. After class they often play _________ on the playground .        A. volleyball			B. basketball			C. football       D. ping-pong
(	)59. Jack often watches TV on _________.        A. Monday    	    B. Thursday			C. Sunday    	 D. Tuesday
(	)60. Which is true (真实的)?.        A. Jack is a good boy						B. Jack has his lunch at school        C. Jack watches TV every day				D. Jack is not happy
(C)
Mary’s favourite sport is skating. She likes skating very much and goes skating with her 
father every Friday afternoon. She can sing too, but she doesn’t like watching football games at home on TV. Kate’s favourite sport is table tennis. And she is good at it. She can play chess, too. Kate and Mary are classmates. They go to school together. They are good friends.
(    )61. Kate’s favourite sport is__________.
        A. football      		B. skating   		C. table tennis    D. swimming
(    )62. Mary can___________.
        A. play football  		B. skate     		C.play chess  	D. swim
(    )63. How many kinds of sports can Kate do?
        A. Two         		B. Three    		C. Four      	D. Five
(    )64. Kate can’t______________.
        A. play table tennis		B. play football	C. play chess		D.watch TV
(    )65. What’s “together” in Chinese? 
        A. 很少B. 经常C. 一起D. 得到Do you hear about the name --- Rain? Yes, he is a famous star of South Korea(韩国). Rain’s music teacher gives him that name. His real name is Jung Ji Hoon. He’s 32 years old now .He is good at singing and dancing. His eyes are bright and his smiles are sunny.
Rain’s Songs sell well and he acts in a few TV shows. Rain doesn’t want to sing forever(永远) . “When I stop(停止) singing, I’d like to design(设计) clothes. My dream is to be a designer.” he says.
1. Where does Rain come from? _____________________________________________________
2. Who gives him the name Rain? (不超过3个词) 
_____________________________________________________
3. How old is Rain now? (不超过2个词) 
____________________________________________________
4.What is he good at doing? (不超过3个词) 
____________________________________________________
5. What’s Rain’s dream? (不超过4个词) 
____________________________________________________
六、任务型阅读(10分)
Dear friend,
My name is Erick. I am 12. I am from America. I’m learning Chinese in my school. Wang Hao is my Chinese teacher.
Here are my friends. Jimmy is tall and he has black hair. He is good at playing basketball. He is in the Basketball Club. May is short and she wears glasses and a yellow dress. She speaks English very well. Sally is a black girl. She has short hair. She likes volleyball. She plays volleyball best. I like music. I'm the boy with glasses.  Write to me soon and tell me about your friends.
Yours,
Erick
Erick’s       1       		Names	Appearance( 外貌 )	hobby		Jimmy	He has     2    hair and is tall.	He is a member of the    3     Club.		___4__	She  5  glasses and a yellow   6   .	She can speak___7___ very well.		Sally	Her hair is     8    .	She likes     9     .
She is a very good volleyball    10   .		1.              2.              3.              4.              5.             
6.              7.              8.              9.              10.            
七、词汇运用(20分)
A. 根据句意和中文提示完成单词。(只限一词)
1.Our new school looks _______________  (现代的)
2. What is your _______________? (梦想)
. Music and football _______________ me happy. (使)
4. I want to be aof our school’s basketball team.(成员)
B. 用所给词的适当形式填空。. Liu Hua _______________ English in his free time. (study)
12. We enjoy _______________ basketball in our free time. (play)
13. Ronaldo is my favourite football _______________ (play).
14. He often goes _______________ with his mother in the morning. (run)
15. Music makes her _______________ happy. (feel)
16. Can you sing _______________ (good)?
17. My father usually _______________ lunch at half past twelve. (have)
18. ——Does your sister wear _______________ (glass)?      ——No, she doesn’t.
19. Now, let’s  _______________ my new classmates. (meet)
20. They are good at _______________, they often swim in summer. (swim)
八、缺词填空  根据短文内容及首字母提示,补全单词,使短文完整、通顺。(10分)
Hello, boys and girls. I have some important things to tell you.
What’s the d   1    today? It is 8 November. And tomorrow is a big day for u   2   . It’s our first Open Day. And all your parents will come to school. We must get r   3    for it.  First of all, there is a meeting in the school h   4   . It b   5    at 8:30 in the morning. So please tell your parents not to be late. And a  6  that, your parents can come to the classrooms. They can w   7   two of our lessons. You don’t want your parents to see a dirty and messy classroom, do you? So we must keep our classroom c   8   . And I h   9    all of you can be active in class. And I want you to be polite, too.
L   10    work hard together to make tomorrow a happy day!
1. d__________  2. u__________  3. r__________  4. h__________   5. b__________
6. a__________  7. w__________  8. c__________  9. h__________  10. L_________  
九、书面表达(20分)
Name	Sandy		From	China		Age	13		School life	Class 1, Grade 7,
Be good at English and Geography
Reading Club		Favourite sports	Swimming, basketball		Things can do at weekends	Computer games
……		 要求:1. 词数80—100左右。开头及结尾已给出,不计人总词数。
2. 所写内容必须包括表格中所有的信息,并作适当的发挥。
3. 不得出现真实的人名、校名、地名等相关信息
Hello, I am a nice girl!_______________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________	Let’s be friends.  
2016~2017学年度第一学期第一次月考
七年级英语  听力材料
第一部分 听对话回答问题,录音读两遍。
1. M: I often go swimming. And you?
  W: I like walking. I go walking three times a day.
2. W: Are you in any clubs?
  M: Yes, I am. I am in the Reading Club. I enjoy reading stories.
3. W: Where is Li Ming?
  M: He is in the playground. Tennis is his favourite.
4. W: Daniel, don’t play computer games! Let’s have lunch now.
  M: OK. Give me a bowl of rice.
5. W: I often do sports with my friends after school. And we have fun every time.
  M: Can I go with you today?
6. M: Lisa, do you often play games at the weekend?
  W: Yes, I do. It makes me happy.
7. M: Can you play table tennis?
  W: No, I can’t. I enjoy drawing. But my father plays it well.
8. W: How old are you?
  M: I am 14 years old.
9. W: What do you often do in your free time?
  M: I often watch TV when I am free.
10. W: You are from Nanjing, right?
   M: No, I’m not. I come from Beijing.
第二部分 听对话和短文回答问题,录音读两遍。
听第一段对话,完成第11-12小题。
W: Simon, I enjoy swimming. I often swim in the lake after school.
M: Oh, I don’t like it. Volleyball is my favourite sport.
W: Do you play it every day?
M: No, I don’t. I play it at the weekend.
听第二段对话,完成第13-15小题。
W: Peter, do you know Bill White?
M: No, I don’t. Who is he?
W: He is a football player in our school team, and he is very strong. Many students like him.
M: Really? Which class is he in?
W: He is in Class Eight.
M: Where is he now?
W: He is listening to music in the classroom.
听下面一篇短文,完成第16-20小题。
I am a 13-year-old boy, Jim. I like sports very much. Basketball is my favourite. It’s fun. I play it three times a week. I am not strong or tall, but I want to be a great basketball star. I hope my dream can come true one day.
I like music, too. It makes me happy, so I often listen to music when I am free.
2016~2017学年度第一学期第一次月考
七年级英语  参考答案
一、听力
1. A  2. B  3. A  4. A  5. A  6. B  7. C  8. B  9. A  10. B
11. A  12. C  13. A  14. B  15. B  16. C  17. A  18. A  19. B  20. C 
二、选择填空
21—25BDBCB 26—30BCBDC 31—35CBABC 36—40BCDBC
三、完形填空
41—45CBACB 45—50ABDCA
四、阅读理解
51—55BCCAB 56—60BBCCA 61—65CBABC
五、阅读表达
1.South Korea
2.Rain’s music teacher
3.Thirty-two/32
4.Singing and dancing
5.To be a designer
六、任务型阅读
1.friends 2.black 3.Basketball 4.May 5.wears 6.dress 7.English 8.short 9.volleyball 10.player
七、词汇运用
1.modern 2.dream 3.make 4.member 5.matches 6.else 7.weekends 8.watches 9.cute 10.dancing
11.studies 12.playing 13.player 14.running 15.feel 16.well 17.has 18.glasses 19.meet 20.swimming
八、缺词填空
1.date 2.us 3.ready 4.hall 5.begins 6.after 7.watch 8.clean 9.hope 10.Let’s
九、书面表达
Hello, I am a nice girl! My name is Sandy. I’m from China. I’m 13 years old.
I’m a middle school student. I’m in Class 1, Grade 7. I’m good at English and Geography. I like reading and I’m a member of the Reading Club. 
My favourite sports are swimming and basketball. I often play basketball after school and I go swimming with my parents at weekends. I also play computer games at weekends.
I hope you can tell me about your school life. let’s be friends.
学校                      班级           姓名                学号_________   考试号_________
密        封        线        内        不        要        答        卷
……………………………………………………装………………订…………………线…………………………………………………………

三校2016~2017学年度第一学期第一次月考七 年 级 英 语 试 题..三校2016~2017学年度第一学期第一次月考七 年 级 英 语 试 题(考试时间:120分钟,满分:150分) 成绩 第一部分 选择题(共80分)一、听力A. B. C. ( ) 2. What does the boy like?A. B. C. ( ) 3. What is Li Ming’s favou

文档格式:
.doc
文档分类:
英语 -- 江苏 -- 七年级
文档标签:
江苏省 兴化市 学区 学年 年级 学期 第一次
展开

官方公共微信

返回顶部