2012中考英语专题训练及答案(书面表达01)

2012中考英语专题训练及答案(书面表达01)
十、文段表达(共15分)
    根据中文提示和图表内容,写一篇意思连贯、符合逻辑、不少于60词的文段。文段的开头已给出,其词数不计入所完成的文段内。请不要写出你的校名和姓名。
75. 现在的中学生每月都有一定数量的零花钱。某校对九年级(1)班的30名学生进行了零
花钱用途的调查。结果如下:有的同学常买零食或书籍,有的同学把钱花在手机或其他方面,也有的同学把零花钱存了起来。请你任选图表中的2至3项简述调查结果,谈谈你是如何支配零花钱的,并说明理由。
                
Nowadays, most middle school students have pocket money every month, and we did a survey in Class 1, Grade 9.
十、文段表达(共15分)
75. One possible version:
Nowadays, most middle school students have pocket money every month, and we did a survey in Class 1, Grade 9.
As the result shows, among the thirty students taking part in the survey, most of them often buy snacks; about a half spend their pocket money on books, and a few save some of it. 
However, things on me are quite different. I usually spend most of the money buying good and educational books which I think make me more knowledgeable. Only a small part is spent on snacks as most of the snacks are in fact unhealthy for us. And I save the rest against a rainy day. 
It is true that we have more and more pocket money now. Whether we can make good use of it really counts, because it is partly influencing the way we are growing up.     
十、文段表达(15分)
75从小到大,你一定收到过礼物吧?在你收到的礼物中,哪一件是你最喜欢的?请以My favourite gift”为题写一篇的短文,简单介绍这件礼物,并说说你喜欢它的理由。
下列词语供选用:, special, memory  
答案:
十、文段表达(15分)
One possible version: 
People often give gifts to show their love and friendship. Among all the gifts I have got, the most special one is a hand-made calendar.
It was made by my best friend Jane. On each page of the calendar, there is a picture of Jane and me with some words written by Jane. She either tells me how she feels about our friendship or encourages me to try my best and live a happy life. 
Whenever I look at the calendar, I am touched by something warm, and my heart is filled with love. It is a memory of the wonderful time which I spent with my best friend in junior high school. I will keep this special gift forever. 
十、文段表达 (15分)
根据中文大意和英文提示词语,写出意思连贯、符合逻辑、不少于60词的短文。所给英文提示词语供选用。请不要写出你的校名和姓名。
75.毕业时刻即将到来,你校英文校刊向初三年级学生征文,题为 “My Best Friend”,以此作为对初中生活的纪念。请你写一篇征文,介绍你初中阶段的好友。内容包括他/她的学习情况、性格特点及爱好。(好友的名字用Mary或Jack代替。)
提示词语:hard-working, be good at, friendly, get on well with, dance, draw, 
win prizes
My Best Friend
答案:
十、文段表达 (15分)
75. One possible version:
My Best Friend
Mary is my best friend. She is hard-working and interested in all the subjects we learn at school. She is really good at Chinese and English. Mary is very friendly. She is always ready to help others. So she gets on well with her classmates and friends. What’s more, she is outgoing. She enjoys taking part in all kinds of school activities. She enjoys dancing, and she also draws well. She often joins in competitions and has won many prizes. I feel proud of her as her best friend. 
After this summer vocation, we may go to different schools for further study, but I’m sure that we’ll be good friends forever.
十、文段表达 (15分)
根据中文大意和英文提示词语,写出意思连贯、符合逻辑、不少于60词的短文,所给提示词语供选用。请不要写出你的校名和姓名。
75. 交通安全至关重要。假如你是学校交通安全宣传员。请按以下提示信息写一篇短文,向你校外籍学生宣传交通安全知识并提出自己的建议。
red light	stop/ not allowed to do something		green light	safe to go/ turn		orange light	red light will be on, be careful		suggestions	follow/ break, better life		
答案:
十、文段表达 (15分)
One possible version:
75It’s very important for students to know about the traffic rules. When the red light is on, you must stop and you are not allowed to go on walking. It’s safe to cross the road when the light is green. When the orange light is on, you must wait and be careful, because the red light will be on. Here are some suggestions to protect ourselves. First, we should follow the traffic lights and can’t break the traffic rules. Second, we’d better look left and right to make sure we are safe when we want to cross the street. Last but not least, don’t forget that it’s very dangerous to play on the street. If everyone follows the traffic rules we will have a happy life.
十、文段表达 (15分)
根据中文大意和英文提示词语,写出意思连贯、符合逻辑、不少于60词的短文。所给英文提示词语供选用。请不要写出你的校名和姓名。
75. “彩虹读书活动” 在我区已经开展两年了, 两年来你读了多少本书?请根据自己的亲身体会,谈一谈读书的好处,并向全校学生发出倡议:多读书,读好书。
      提示词语: important,learn, find , suggest,gain knowledge(获取知识) ,culture (文化),open our mind(增长见识), clever and happy, confident,
答案:
十、文段表达(15分)
75.One possible version:
I’ve read 3 English books since last year. I think reading is very important in our life. When I read for pleasure, I can learn how English speakers use English; I also find examples of good writing in English; I can learn new words and learn about the western cultures.
So here, I would like to suggest that everyone should read more books and read good books. We can gain knowledge through reading. It can not only open our minds but also makes us cleverer and happier. The more books you read, the more confident you will be. Let’s start reading now! (102)
十、文段表达。(分)’t think it is right for you to do things like that. Don’t worry. Here are some suggestions for you.
As a student, it’s important for you to study hard to get more knowledge. So I think doing homework is necessary and useful. You should do your homework first. If it is not too late, you can play computer games for a while. Remember to go to bed as early as possible, then you won’t feel tired the next day. 
In class, you need to listen to the teachers carefully and take notes. What’s more, it’s important to take part in class activities, try to answer at least two questions each class. When you have any problems, ask your teachers or classmates for help. I ’m sure you’ll make great progress and pass the final exam. Good luck! 
Dear Paula:
I’m sorry to hear you are in trouble now.___________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________I believe if you work hard you’ll make some progress. Good luck!
                                                                yours Paula
Dear Paula,
                                                                      Yours,
Yang yang
       
答案:
十、文段表达(分)’m sorry to hear you are in trouble now. I can understand your feeling. But I don’t think it is right for you to do things like that. Don’t worry. Here are some suggestions for you:
As a student, it’s important for you to study hard to get more knowledge. So I think doing homework is necessary and useful. You should do your homework first. If it is not too late, you can play computer games for a while. Remember to go to bed as early as possible, then you won’t feel tired the next day. 
In class, you need to listen to the teachers carefully and take notes. What’s more, it’s important to take part in class activities, try to answer at least two questions each class. If you have any problems, ask your teachers or classmates for help. I ’m sure you’ll make great progress and pass the final exam. Good luck! 
十、文段表达 (15分)
根据,写出意思连贯,符合逻辑,不少于60词的短文。请不要写出你的校名和姓名。I am doing the same thing ---- taking lessons, taking exams and doing exercises. Every day I’m taking the same way ---- classroom, dormitory(宿舍) and cafeteria(食堂). Every day the teachers are saying the same to me: Study hard and try to be a useful person… 
I want to make my school life more colourful. What can I do?                                             		假如你是Andy, 请你针对的困惑,先建议。

答案:
十、文段表达 (15分)
    One possible version:
75. 
 I can understand your feelings very well,.
I am a junior 3 student, too. It is true that our life is a little boring. But I think it is also a kind of experience that we teenagers have to go through. We can do something to make our life more colorful. 
 Here are some pieces of advice for you. Firstly, we can do some sports to make us healthy. Secondly, it’s useful for us to do some reading or watch TV after school. Last but not least, we can spend some time talking with our family or friends. They will bring us happiness. 
I hope my advice will do you some help, and you can enjoy your school life better.
十、文段表达。(共15分)
75. 根据中文大意和英文提示词语,写出意思连贯、符合逻辑,不少于60词的文段。请将文段写在答题卡上。
目前,许多同学学会了上网聊天。他们在结识新朋友,学习新东西的同时,也遇到了很多问题。下面是几个同学的困惑,请你针对他们的问题,谈谈你对网上聊天的看法,并给他们提出一些可行性的建议。
Peter	If the net-friends want to know my phone number, what should I do? 		John	Sometimes, I meet some adults. I have nothing to chat with them. What should I do? 		George	If they want to visit or invite me, what should I do? 					
答案:
十、文段表达。(共15分)( 答案仅供参考 )
Nowadays, more and more students like chatting with friends on line. While chatting, they make new friends and learn new things. But they also meet with some difficulties. Peter says some net-friends want to know his phone number. I don’t think we should tell strangers our phone numbers. Knowing our phone numbers, they might call us often. Sometimes we meet adults like John. If you have nothing to chat with them, skip it. You can just look for some information you like. George doesn’t know what to do if net-friends want to visit or invite him. In my opinion, if you want to see them, you had better ask your parents to go with you. Inviting them to your house is a good idea. In a word, if you are often on line, be careful. Don’t let strangers know you easily. ( 138 words ) 
学优中考网                                                                  www.xyzkw.com
学优中考网                                                                  www.xyzkw.com
Dear Yang Yang,
I’m having troubles these days. It’s difficult for me to get down to work, I can’t concentrate on studying. At home I spend most of my time playing computer games instead of doing my homework. I go to bed very late, so I feel very tired in class. Sometimes I want to listen to the teachers but I can’t stop thinking about the games I played at home. As a result, I can hardly understand the teacher now. I’m afraid I can’t pass the final exam. What should I do? Can you help me with the problem?
Yours,                           
                                                 Paula

2012中考英语专题训练及答案(书面表达01)十、文段表达(共15分..2012中考英语专题训练及答案(书面表达01)十、文段表达(共15分) 根据中文提示和图表内容,写一篇意思连贯、符合逻辑、不少于60词的文段。文段的开头已给出,其词数不计入所完成的文段内。请不要写出你的校名和姓名。75. 现在的中学生每月都有一定数量的零花钱。某校对九年级(1)班的30名学生进行了零花钱用途的调查。结果如下:有的同学常买零食或书籍,有的同学把钱花在手机或其

文档格式:
.doc
文档分类:
英语 -- 全国 -- 九年级
文档标签:
展开

相关文档

官方公共微信

返回顶部