英语:鲁教版八年级下Unit6《Where would you like to visit》(同步测试题1)

Unit 6 Where would you like to visit?
(     ) 1.—There is a ticket on the floor, is it yours?
        —Oh, yes, it’s mine.
        —Let me _____for you.
A. to pick up it     B. to pick it up   C. pick up it   D. pick it up
(     ) 2. The teacher asked the boys ____on the wall.
A. to not draw     B. don’t draw    C. not draw to   D. not to draw 
(     ) 3.The little girl often makes his mother ______him_____ .
A. talk, something interesting   B. tell something interesting 
C. say, interesting something   D. speak, interesting something   
(     ) 4.Exeuse me, would you please tell me ______buy a digital camera?
A. what to   B .where to   C. what I can   D. where can I 
(     ) 5. We want to play basketball after school .Would you like to ____us?
A. invite    B. play   C. get   D. join
(     ) 6. What would you like to _____us about your hometown.
A. speak   B. talk   C. say   D. tell
(     ) 7.The teacher told the students _____in class.
A. not   B. don’t talk   C. didn’t talk   D. not to talk 
(     ) 8.-How about going hiking this weekend?
        -Sorry, I prefer _____rather than _____.
A. to stay at home, go out   B. to go out, stay at home 
C. staying at home, go out   D. going out, stay at home.
(    )9. Have you decided _________ Shanghai? 
          A. to visit               B. visit
          C. visiting              D. to visit to 
(    )10. Can you provide us _________ some information _______ the computer? 
          A. for, with          B. with, about
          C. about, with        D. with, with 
(    )11. Beijing is cold this time _________. You need _______ warm clothes if you go there. 
          A. of the year, to pack          B. of year, packing
          C. of year, pack               D. of year, to pack 
(    )12. They were _________ when they heard the _______ news. 
          A. excited, exciting        B. exciting, excited
          C. excited, excited         D. exciting, exciting
(    )13. “I hope _________ play soccer with us tomorrow. ”
           “Yes, I hope _________. ”
         A. him not to, not too           B. he won’t, it too
         C. him not to, that too           D. he won’t, so too 
(    )14. The two men walked _________ the forest and got to a small house. 
         A. across        B. through
         C. crossing       D. over
(    )15. It looks _________ people _________ the work. 
         A. hundreds of, finishing              B. hundred of, to finish
         C. hundreds of, to finish              D. hundred of, finishing 
III. 用所给单词的适当形式填空
  1. I love places where the people are really ________ (friend). 
  2. I want to go there, because I like ________ (excite)vacations. 
  3. Could you please ________ (give)me some ________ (suggest)for vacation spots? 
  4. Would you like ________ (drink)some orange juice? 
  5. You look tired, why not ________ (have)a short rest? 
  6. His brother is considering ________ (study)abroad. 
  7. Do you plan on ________ (stay)overnight here? 
  8. Most private cars ________ (not allow)in downtown Singapore. 
IV. 按要求进行句型转换
  1. I have seen your watch somewhere. (变为一般疑问句)
    _______ you _______ _______ watch _______? 
  2. Do sports every morning. (变为否定句)
    _______ _______ sports every morning. 
  3. The weather is always warm in these places. I like them. (合并为一句)
    I like the places _______ the weather _______ always warm. 
  4. I’d like to visit the Great Wall. (对划线部分提问)
    _______ _______ you _______ to visit? 
  5. I hope that I can visit Beijing some day. (改写同义句)
    I hope _______ _______ Beijing some day. 
  6. What other things can you tell me? (改写同义句)
    _______ _______ can you tell me? 
V. 根据短文内容和首字母提示,补全文中单词。
    All a   1   the world, people drink tea. But tea doesn’t mean the same thing to everyone. In different countries people have very d  2   ideas about drinking tea. 
    In China, for example, tea is always served w  3   people get together. The Chinese drink it at any time of the day at h  4  or in tea houses. They prefer their tea plain, with nothing e  5  in it. 
Tea is a  6   important in Japan. The Japanese have a special way of serving tea c  7   a  tea ceremony (茶道). It is very old and full of meanings. Everything must be done in a special way in the ceremony. There is even a special room for it in 
J  8   homes. 
    A   9   tea-drinking country is England. In England, the late afternoon is “teatime”.  Almost everyone has a cup of tea then. The English usually make tea in a teapot and drink it w  10   cream and sugar. They also eat cakes, cookies and little sandwiches at teatime. 
VI. 根据汉语,补全英语句子。
  1. 我想今年夏天去中国东部的某个地方去旅游。
    I want ______ ______ trip this summer _______ _______ the east _______ China. 
  2. 他每周用约两个小时的时间帮妈妈做家务。
    ______ ______ ______ about two hours ______ ______ his mother ______ the housework every week. 
  3. 星期天为什么不到这个小山上转转?
    Why ______ ______ ______ the hill on Sunday? 
  4. 你可以考虑下周去度假。
    You may consider ______ ______ ______ next week. 
  5. 别打算放学后踢球了。我们有许多作业要做。
    Don’t ______ ______ ______ soccer after school. We have ______ homework ______ ______. 
  6. 我希望有一天能到巴黎去。
    I ______ ______ ______ to Paris ______ ______. 
VII. 完形填空
    American people have the habit of saying 揟hank you攚hen something kind is done for thems. or something polite is said to them, no matter how easy the thing is. This habit is learned by people of many   1   countries. 
    You should say 揟hank you攚hen someone   2   you the salt on the table, when someone steps aside to let you   3   in a corrthidor (走廊), when someone   4   ahead of you keeps the door open   5   you, when someone says your work is well   6   or you have bought a nice thing, or your city is very beautiful. 
    “Thank you”is   7   not only between strangers or new friends, but also between old friends, parents and children, brothers and sisters, husbands and wives. Parents often tell  8   children that they should say 揟hank you攊n answer to a kind word or act when they are only four   9   five years old. Perhaps that f’s   10   almost everyone has got this habit. 
(    )1. A. others         B. another               
C. other          D. else
(    )2. A. puts           B. passes               
C. carries         D. borrows
(    )3. A. pass           B. jump                
C. sing           D. dance
(    )4. A. jumps          B. walks               
C. sits            D. walking
(    )5. A. to             B. with                 
C. for            D. on
(    )6. A. made          B. done                 
C. built           D. doing
(    )7. A. tell            B. said                 
C. to say          D. told
(    )8. A. his            B. theirs                
C. their’s         D. their
(    )9. A. but            B. and                 
C. or             D. so
(    )10. A. why          B. because              
C. when          D. reason
VIII. 阅读理解:
A Trip to the Forest
    One day Bob took two of his friends into the mountains. They put up their tents and then rode off to a forest to see how the trees were growing. 
    In the afternoon when they were about ten kilometres from their camp(营地), it started to snow. More and more snow fell. Soon Bob could hardly see his hands before his face. He could not find the road. Bob knew there were two roads. One road went to the camp, and the other went to his house. But all was white snow. Everything was the same. How could he take his friends back to the camp? 
    Bob had an idea. The horses! Let the horses take them back! But what would happen if the horses took the road to his house? That would be a trip of thirty-five kilometres in such cold weather! 
    It was getting late. They rode on and on. At last the horses stopped. Where were they?  
None of them could tell. John looked around. What was that under the tree? It was one of their tents! 
(    )1. John and his two friends went to the forest to ________. 
          A. build their camp 
          B. find their way home 
          C. enjoy the mountains in the snow 
          D. watch the trees in the forest 
(    )2. They could not find their way back because ________. 
         A. there was only one road to their camp 
         B. they couldn’t decide which of the two roads led to their tents 
         C. there were no roads in the mountains at all 
         D. everything was covered by the white snow 
(    )3. It is clear that they wanted the horses to take them to _______. 
         A. John’s house 
         B. the camp 
         C. the forest 
         D. the mountains 
(    )4. The horses stopped because _______. 
         A. it was getting late 
         B. they were tired after running for a long way 
         C. they knew that they had got to the camp 
         D. they had seen John’s house 
(    )5. The story happened _______. 
         A. on a cold winter day 
         B. on a dark snowy evening 
         C. in a cold camp far from villages 
         D. at night when nothing could be seen 
IX. 书面表达
   你喜欢旅游吗?我们的祖国地大物博,有着很多让人流连忘返的美丽景观。你去过的那些地方中,你最喜欢哪里?
    请你用英语写一篇短文,介绍一处给你留下深刻印象的自然景观或旅游圣地。
    题目自拟,短文不得少于80个单词。
 
【试题答案】
I. 1. 去度假           2. 在丛林中跋涉     3. (将来)某一天
  4. 购物的好去处     5. 打算做……       6. all year round
  7. take it easy         8. get around         9. provide sb. with…
  10. get bored        11.in general          12. come true        
13. as soon as possible
II. 1. D         2. D        3. B        4. B        5. A
   6. D         7. D        8. A        9. A        10. B
   11. D        12. A       13. D      14. B       15. C
III. 1. friendly       2. exciting         3. give, suggestions   4. to drink
    5. have         6. studying        7. staying           8. are not allowed
IV. 1. Have, seen, my, anywhere   2. Don’t, do
   3. where, is                 4. Where, would, like
   5. to, visit                  6. what, else
V. 1. around            2. different            3. when         4. homes
  5. else               6. also                7. called        8. Japanese
  9. Another            10. with
VI. 1. to, take, somewhere, in, of
   2. It, takes, him, to, help, with
   3. not, get, around            
4. go , on, vacation
   5. plan, on, playing, much, to , do
   6. hope, to, go, some, day
VII. 1. C        2. B        3. A        4. D        5. C
     6. B       7. B        8. D        9. C       10. A
VIII. 1. D        2. D        3. B        4. C        5. A
Visiting the Great Wall
    There are many places of interest in Beijing. And my favorite one is the 
Great Wall. 
    The Great Wall is considered as one of the seven wonders of the world. It’s about six or seven metres high and four or five metres wide. It has a long history of 2,500 years. It was built by the Ancient Chinese working people. 
    When we stood on it, we saw around. There are mountains around it. It looked like a huge dragon, magnificent and grand. It’s so famous that many people coming from every parts of the world visit it. The Great Wall is the pride of our nation.
学∵优★中(考∷,网www.xyzkw.com
学优中考网                                                                  www.xyzkw.com
学优中考网                                                                  www.xyzkw.com

Unit 6 Where would you like to visit?..Unit 6 Where would you like to visit?( ) 1.—There is a ticket on the floor, is it yours? —Oh, yes, it’s mine. —Let me _____for you.A. to pick up it B. to pick it up C. ...

文档格式:
.doc
文档分类:
英语 -- 全国 -- 八年级
文档标签:
Where would you like to visit 英语 鲁教版 八年级下
展开

相关文档

官方公共微信

返回顶部